Objavljeno: 12.09.2021.

U noći s petka na subotu zauvijek nas je napustio kolega, sudac, prijatelj, ali prije svega veliki čovjek, naš dragi Miroslav Milinović.

Kao sudac, Miro je bio međunarodni odbojkaški sudac s bogatim iskustvom, uvijek staložen te je tu svoju smirenost i pozitivnu energiju često prenosio na igrače. Prije dvije godine, Miro je završio svoju sudačku karijeru i prešao je u delegate. Iako je na toj funkciji bio kratko, svima nam je davao objektivne i korisne savjete, što je puno značilo mlađim i neiskusnijim sucima. Nažalost, njegove smo savjete s pozicije delegata slušali prekratko.

Miro je, također, bio jedan od čelnih ljudi zagrebačke i nacionalne udruge odbojkaških sudaca, gotovo stalni član komisija za školovanje i napredovanje sudaca. U zagrebačkoj je udruzi u posljednjih desetak godina školovao na stotine mladih sudaca.

Isto tako, ne smijemo zaboraviti da je Miro preveo međunarodna odbojkaška pravila na hrvatski jezik, kako bi svi novi suci imali jednake preduvjete i mogli savladati pravila na hrvatskom jeziku.

Posljednji ispraćaj bit će održan u srijedu 15.9.2021. u 10:50 na gradskom groblju Mirogoj.

Dragi Miro, tvoji će nam savjeti zauvijek ostati u pamćenju. Neka ti je laka zemlja i pazi na nas odozgora!