Objavljeno: 10.01.2022.

Hrvatska odbojka od nedavno je bogatija za još jednog međunarodnog suca. Ili, preciznije, kandidata za međunarodnog suca, iskusnog hrvatskog nacionalnog suca koji je nedavno položio za međunarodnog suca na posebnom tečaju u talijanskom Caorleu od 12. do 20. prosinca.

Radi se o Tinu Vedrišu, 34-godišnjem iskusnom odbojkaškom sucu, članu naše zagrebačke udruge.

Iznimno smo ponosni što je Tin postao članom elite međunarodnih sudaca, nakon dugogodišnjeg stažiranja na suđenjima najvišeg ranga nacionalnih liga u Hrvatskoj.

Kako je to izgledalo na edukaciji u Italiji, iz prve ruke nam je, po povratku iz Caorlea, otkrio Tin:

„Bilo nas je 27 kandidata i, da kažem odmah, nisu svi uspješno položili. Bio je na tom tečaju doista opsežan program, puno testova ali i puno praktičnog rada. A i prošli smo sve sudačke uloge, od prvog i drugog suca, zapisničara do linijskog suca. Na kraju smo polagali ispit za međunarodnog suca pred komisijom CEV-a sudeći seniorima na Kupu regije Venetto.“

Tin Vedriš se nakon kraće igračke karijere odlučio za suđenje već 2004. godine kada je i položio tečaj, a pet godina kasnije već je položio za nacionalnog suca. Najelitniju hrvatsku Superligu sudi od sezone 2013/14.

Iskrene čestitke našem Tinu, koji će, uvjereni smo, svojim znanjem i iskustvom koje će steći na budućim mnogobrojnim utakmicama međunarodnih natjecanja, uvelike pomoći u edukaciji naših mladih nadolazećih kandidata za elitno članstvo u međunarodnim sudačkim vodama.